Η DAN.C.CE UNITIVA

προσκαλεί νέους χορογράφους στο 14ο ARC FOR DANCE FESTIVAL 2021

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, το ARC FOR DANCE FESTIVAL έχει παρουσιάσει τουλάχιστον 77 έργα Ελλήνων και ξένων χορογράφων, 47 από τα οποία ως δημιουργίες νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, καταφέρνοντας να φέρει το ελληνικό κοινό σε επαφή με τον σύγχρονο χορό.
Αρκετοί από τους νέους δημιουργούς που πέρασαν από το φεστιβάλ έχουν κάνει μια μακρόχρονη δημιουργική πορεία και συνεχίζουν να μας παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τον κόσμο, μέσα από την κίνηση και τον χορό.

Με δεδομένη την πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνουμε όλοι μας εδώ και περίπου έναν χρόνο εξαιτίας της πανδημίας, μια συνθήκη που υποχρεώνει σε εγκλεισμό, περιστέλλει την ανθρώπινη επαφή, τη συνεργασία, τις πρόβες, απομονώνει τον καλλιτέχνη από συντελεστές και κοινό, περιορίζει την κίνηση του ανθρώπινου σώματος, αλλοιώνει ιδιόμορφα τον χώρο και τον χρόνο μέσα στον οποίο ζούμε και κινούμαστε, το 14ο ARC FOR DANCE FESTIVAL 2021 καλεί τους νέους χορογράφους να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στη δράση prime-movers πάνω σε αυτήν ακριβώς τη «θεματική». Με σημείο αφετηρίας ή πηγή έμπνευσης, αλλά και με πλαίσιο υλοποίησης αυτή την περιοριστική συνθήκη, οι νέοι χορογράφοι καλούνται να υποβάλουν ένα πρωτότυπο έργο τους, διάρκειας 10 έως 20 λεπτών, σόλο ή ντουέτο, το οποίο εκτυλίσσεται –ή θα μπορούσε να εκτυλίσσεται– μέσα στον περιορισμένο χώρο ενός συνηθισμένου οικιακού δωματίου, μιας οιονεί μικρής σκηνής.

Οι νέοι καλλιτέχνες που έχουν να προτείνουν έναν ξεχωριστό τρόπο σκέψης πάνω σε αυτή τη θεματική μέσω της χορογραφικής τους φωνής, καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μαζί με το σχετικό βίντεο – λήψη από μονοκάμερο ή από το κινητό τους.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ:
 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν χορογράφοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα ή Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό αλλά θα βρίσκονται έως και τον Μάιο 2021 στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.
 • Η διάρκεια του έργου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά και να μην είναι μικρότερη από 10 λεπτά
 • Προθεσμία υποβολής αίτησης: 15/04/2021
TO ARC FOR DANCE FESTIVAL ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:
 • θέατρο για παρουσίαση του έργου
 • τεχνική υποστήριξη
 • ανθρώπινο δυναμικό για τεχνικές ανάγκες
 • δημοσίευση και προώθηση των έργων
 • στήριξη και προβολή των καλλιτεχνών σε εγχώριους και ξένους προσκεκλημένους καλλιτεχνικούς διευθυντές άλλων φεστιβάλ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ:
 • Συμπληρώστε και στείλτε ηλεκτρονικά το έντυπο υποβολής πρότασης
 • Στείλτε το βίντεο της παράστασης (από μονοκάμερη λήψη, χωρίς μοντάζ, καλής ανάλυσης, στο οποίο θα φαίνεται ολόκληρο το πλάνο του χώρου και των χορευτών) μέσω wetransfer ή vimeo (ονομάστε το αρχείο με τον τίτλο του έργου και το όνομα του χορογράφου) στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Στείλτε 6 φωτογραφίες του έργου υψηλής ανάλυσης (300dpi & πάνω από 1900px), χωρίς επεξεργασία μέσω wetransfer (ονομάστε το αρχείο με τον τίτλο του έργου και το όνομα του χορογράφου)
  στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
ARC FOR DANCE FESTIVAL 2021

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

 
 
 
 
 

©    

To «Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL»
υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020»
και  συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης)
και από εθνικούς πόρους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του «13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL»
υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

ΕΣΠΑ